Adenium Arabicum

Plante Sol  Vand sommer Vand vinter Dvale Jord Udbredelse
Adenium Arabicum max middel min - blandet sydlige Arabien

 

Familie: Apocynaceae (Singrønfamilien)

Adenium Arabicum er en underart af Adenium Obesum. Der er ikke mange ydre tegn på at der er nogen forskel, men når de bliver større kan det ses på vækstformen hvor Obesum bliver lidt mere træagtige, og Arabicum kan blive enormt brede og ikke særligt høje.

Adenium Obesum i Apocynaceae familien er hjemmehørende i en lille del af det sydlige mellemøsten - i Saudi Arabien og Yemen. Det er måske den allermest udbredte caudiciform overhovedet. Det kan skyldes at den vokser relativt hurtigt og er nem at holde.

Plantens saft er giftig.

Adenium Arabicumum kan nemlig tåle ret meget vand og også masser af tørke. Den elsker sol men kan også tåle lidt skygge osv.

I naturen kan A.Arabicum blive op til 4 meter højt og 1.5 meter bredt. Typiske dyrkes den i kultur som en bonsai eller med delvise begrænsninger som fx. pottestørrelse, der kan holde væksten tilbage.

I perioder hvor den ikke får vand smider den bladene. Det er ikke nødvendigvis om vinteren i naturen i Afrika, men det er praktisk i fx. Danmark, da den i denne periode ikke kan få synderligt meget sol. Vi har skrevet at den skal have minimum vand om vinteren, men man kan faktisk undlade helt at vande planten hvis den har smidt alle bladene. Har man til gengæld adgang til at stille planten under vækstlys et varmt sted om vinteren, så kan vandingen fortsættes.

Planten bør plantes i en relativt stenet jord men en smule spagnum og eventuelt lidt sand. Gød den regelmæssigt i vækstperioden hvor den vandes.

Adenium Arabicum habitat

Hermafrodit

Blomsten er både 

 Monoecisk

Planten har både 

blomster

Dioecisk

Planten har enten ♂♀ 

blomster

X
Frøformering Stikling Rodformering
X X -